Opavský strongman nepřestává svými výkony překvapovat. Úspěšně pokračuje ve své letošní vizi, kdy chce každý měsíc překonat jeden světový rekord a upozornit tak, že velké síly a výsledků lze dosáhnout i bez použití dopingu.

Dění se tentokrát přesunulo na chatu Břidlicový vrch v Mokřinkách. Golem si podle svých slov pro tuto příležitost vybral rekord, o který se už jednou pokusil.

Majitel tetovací salón Tattoo Zone Ivo Výboch tetuje kozu, 29. května 2020 v Krnově.
Co dělal špičkový tatér Výboch, když nemohl tetovat lidi? Pod jehlu šla koza

„Probudil jsem se po něm v italské nemocnici. Rekord tehdy padl v italském programu Guinnessových rekordů, ale doslova i se mnou, protože jsem při výkonu ztratil vědomí. Podcenil jsem tenkrát přípravu a během jednoho týdne jsem dvakrát cestoval do Říma na natáčení. A ve spojení se stresem v práci, kdy jsem denně patnáct hodin vařil v cizině, jsem byl totálně vyřízený,“ vzpomíná Golem. Pro doplnění dodejme, že René Richter se živí jako kuchař.

Filip Souček v akci
Opava nemá ani bod, zmrazil ji Pulkrab

Co však tehdy v Itálii skončilo zdravotními komplikacemi, se nyní v Mokřinkách povedlo na jedničku s hvězdičkou a hlavně bez úrazu. Hodnotou 538 kilogramů byl dosavadní rekord překonán dvojnásobně. Avizovaný tucet dětí i s šestimetrovým trámem Golem uzvedl jen v zubech. A protože byl „při chuti“, předvedl k tomu i svou pověstnou show.

„Ke světovému rekordu mi gratuloval i sám císař pán Franz Josef, který na mou počest vystřelil ze svého děla, které tradičně zapálil doutníkem. Ocenil jsem hlavně to, že jsem pak mohl doutník dokouřit,“ usmívá se Golem.

Ilustrační foto
Ze stavby v Komárově někdo ukradl bojler, brusku i míchadlo

A silák ve své jízdě pokračuje dál. Už za dva týdny se pokusí překonat další rekord. Spolu se svým synem Matthiasem bude zahajovat Festival rekordů a kuriozit v Pelhřimově, kde spolu se svým trenérem Jiřím Týnem z opavského Bavaria Fitness budou rozbíjet přes 80 kilogramů vážící betonové obrubníky.

„Budu je držet pomocí popruhů v zubech a trenér je bude rozbíjet kladivem. Minimálně jich musí rozbít pět za jednu minutu, rekord jsou nyní čtyři kusy. Ale já chci docílit hodnotu šesti obrubníků. Nebezpečí tkví v tom, že abych neztratil drahocenný čas, nebudu vyvažovat popruhy v zubech a riskuji tak, že může být váha na jednu ze stran čelistí větší a tím si mohu vyhodit čelist z pantu nebo se mi popruh ze zubů vytrhne a nějaké vezme i s sebou,“ přibližuje úskalí rekordu René Richter.

Koupaliště v Hradci nad Moravicí
Koupaliště v Hradci nad Moravicí už vyhlíží první návštěvníky

Agentura Dobrý den z Pelhřimova spolu se světovou organizací budou tentokrát spolupracovat i na rekordu Golemova jedenáctiletého syna Matthiase. Toho čeká uzvednutí v zubech alespoň 35 kilogramů. „Obě organizace, pokud Matthias dle pravidel světový rekord pokoří, mu vydají certifikát,“ dodává Golem.