Policejní autohlídka z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí konala ve středu službu a byla vyslána na ulici Hlavní do Otic, kde docházelo k úmyslnému poškozování velikonoční výzdoby.

Jak bylo následně zjištěno, skupinka mladých lidí na travnaté ploše ve středu obce u objektu místní pekárny zabíjela volný čas popíjením alkoholu a ničením instalované sváteční výzdoby. Do příjezdu policistů naštěstí stihla způsobit namazaná mládež škodu „jen“ za tisíc korun.

Chodí ještě vůbec na Velikonoční pondělí kluci a chlapi z Ostravy po domácnostech svých příbuzných a známých, aby vyšlehali ženy a dívky karabáčem nebo jalovcem?
Velikonoce po hornicku. Kořalka na Ostravsku tekla vždy, ale až po tradicích!

Prošetřováním a prověřováním bylo prokázáno, že ve skupince osob se nachází 18letý muž z Opavy a 20letý muž z Opavska, u nichž orientační dechové zkoušky prokázaly pozitivní výsledky s hodnotami přes 1 promile alkoholu v dechu.

Neméně podstatné bylo, že pod vlivem alkoholických nápojů se na místě nacházel i 17letý mladík a další dvě šestnáctileté dívky z Opavy.

Řidič osobního motorového vozidla Škody Superb najel na chodník, prorazil oplocení pozemku a pak proboural zeď novostavby.
Podívejte se, to je rarita! Opilý řidič vjel na Frýdecko-Místecku přímo do domu

„Jejich hladina alkoholu v dechu se při kontrole pohybovala mezi 0,3 až 1 promile alkoholu. Všechny shora uvedené osoby byly převezeny do budovy hradeckých policistů k dalším procesním úkonům směřujících k odhalení pachatelů jak přestupku proti majetku, tak i přestupku ve smyslu neoprávněného podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let,“ upozornil mluvčí policistů René Černohorský.

Těmto úkonům byli přítomni i rodiče výše uvedených mladistvých, které si policie přizvala a kteří si své nezdárné potomky převzali. Jen u pár pohlavků ale zřejmě nezůstane.