Opavský senior si dal tu námahu a provedl měření oboustranného průjezdu motorových vozidel po Rybářské ulici v oblasti mezi prodejnou Penny a výrobním družstvem Slezská tvorba. Ve zmiňované lokalitě počítal, kolik vozidel projelo v úterý 5. února od 8 do 8.12 hodin. Výsledek byl dost na pováženou. Během 11,81 minut tudy projelo 122 vozidel všech typů. V průměru to znamená 10,33 vozů za jednu minutu, což matematicky vzato může za jednu hodinu představovat 619,8 vozidel.

„K průzkumu mě inspirovala pondělní beseda s primátorem v Klubu důchodců, na které se o dopravě ve městě hovořilo. Silnice ve městě jsou automobily přeplněny a plány na zlepšení situace mají dost vzdálenou perspektivu. Myslím, že by magistrát mohl ušetřit na zbytečných výdajích a peníze by měl věnovat raději na zlepšení tíživé dopravní situace, která Opavany sužuje už spoustu let,“ říká starší muž, který nechce být jmenovaný. Jeho jméno má redakce k dispozici.

„Jsme si vědomi toho, že doprava na Krnovské ulici zvolnila na úkor jiné lokality, ale s tím se nedá nic dělat. Každé takové rozhodnutí někomu prospěje a jinému zase situaci zkomplikuje,“ řekl primátor Zbyněk Stanjura na pondělní besedě se seniory.