Objížďka povede přes Horní Životice do Svobodných Heřmanic a pak na směr Košetice. V Brumovicích bude dlouhodobé značení železničního přejezdu na účelové silnici ve směru na brumovický mlýn 3. až 7. července a 29. srpna až 2. září.

Úsek mezi opavskými křižovatkami ulic Jaselská a Kasárenská omezí pro sondy k inženýrským sítím provoz do 31. srpna.

Ostravská ulice bude v průtahu Komárovem od vyústění jižního obchvatu po křižovatku s ulicí U Černého mlýna od 1. července do 30. srpna pro výstavbu stezky pro cyklisty a chodce částečně uzavřená.

DLOUHODOBÉ UZÁVĚRY NA OPAVSKU

Silnice mezi Suchými Lazcemi a Přerovcem bude pro opravu silničního propustku částečně uzavřená do 30. září. Slavkovská ulice v Jaktaři je do 30. října zcela uzavřená za křižovatkou s ulicí Přemyslovců u mostu přes Jaktarku.

Objížďka je vedená po ulicích Přemyslovců, Šebelova a zpět na ulici Slavkovská. V Olomoucké ulici bude železniční podjezd zcela uzavřený do 30. listopadu. Projíždět tudy mohou jen vozy hromadné autobusové dopravy a IZS. Dopravní komplikace nastanou od 10. srpna do 2. prosince u kružberské přehrady.

Silnice bude pro celkovou rekonstrukci koruny a návodního líce přehrady plně uzavřena a objížďka povede po silnici z Hořejších Kunčic do Nových Lublic a Kružberka, směrem na Melč ze Starých Těchanovic do Svatoňovic a zpět na silnici II/442.

BUDOVÁNÍ OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKY 

Stavba rondelu na Krnovské ulici omezí od 6. června do 30. září provoz na Vančurově ulici v Opavě. Nákladní vozy budou odbočovat až na Krnovské ulici a vozidla do 3,5 tuny budou odkloněna na ulici Prokopa Holého

a Šeděnkovu s výjezdem na ulici Krnovská. Nákladní doprava od Krnova a Bruntálu povede z jaktařského rondelu přes ulice Palhanecká, Rolnická a Vrchní. Provoz vozidel z centra ve směru na Krnov a Bruntál povede po Krnovské ulici bez omezení. V místě stavby rondelu bude 27. a 28. srpna pro pokládku povrchu okružní křižovatky doprava zcela vyloučena.