Její Diabetické müsli, které chutná i zdravým lidem, zvítězilo v kategorii Pekařské výrobky. Diplom včera na krajském úřadu převzala pracovnice marketingu Klára Machonová.

Úspěch Diabetického müsli v soutěži je velmi potěšitelný, ale není první. Z letošní známé potravinářské výstavy si už odvezl Zlatou Salimu. Každopádně je však prvním výrobkem svého druhu na českém trhu.

Firma ho vyrábí teprve půl roku a používá vlastní recepturu, postavenou na celozrnném ječmeni. Ten je z nutričního hlediska velmi cennou a v Česku stále nedoceněnou surovinou.

„Naše müsli je ochucené látkami, které jsou také velmi prospěšné diabetikům, ale chutnají určitě všem. Jsou v něm například sušené borůvky, skořice a další složky, které snižují obsah cukru v krvi,“ říká o výrobku ředitel otické společnosti Kamil Lisal.

Do soutěže se přihlásilo 24 výrobců a porota posuzovala 60 výrobků v osmi kategoriích. Organizátorem a odborným garantem bylo Regionální centrum Moravská brána PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Příbor a Moravskoslezský kraj ji podpořil 300 000 korunami.