Existují řidiči, kteří nejspíš nenávidí cyklisty i chodce. Potvrzuje to nedávný případ, kdy dvojice mladíků ve věku osmnáct a čtyřiadvacet let z Opavska ve voze VW Passat objížděla okres a hned několikrát překročila zákon.

Během zhruba hodiny v polední době zapojili do práce policisty z hradeckého, opavského, kravařského a hlučínského obvodního oddělení. Jejich šílená jízda přitom začala ve Skřipově. Tam přibrzdili u kraje vozovky a hodili kámen po procházejícím chodci, jenž nakonec nebyl zasažen. Automobil poté rychle odjel ve směru na Jakubčovice.

Chvíli nato se už dvojice nacházela na cestě mezi Budišovicemi a Hrabyní. Vejcem a octem polili projíždějícího cyklistu a znovu rychle odjeli pryč.

Vodní kombajn seče v Hlučínském jezeře vodní traviny, které brání v pohybu plavcům, ale třeba také záchranářským člunům.
Kombajn bude brázdit vody Hlučínského jezera i letos

„Obdobně se chovali i na silnici mezi Hrabyní a Smolkovem u Háje ve Slezsku, kdy z okna auta hodili kelímek s hořčicí po zde jedoucích cyklistech, přičemž kelímek zasáhl výplet předního kola a vystříknutá hořčice cyklisty potřísnila,“ komentoval tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský.

Muži se pak vydali přes Dolní Benešov do Bohuslavic. Nedaleko druhé zmíněné obce vrhli vajíčka na dvojici cyklistů. Následně dojeli do k bohuslavické cukrárně, kde přibrzdili, vyklonili se z okna s maskami na hlavách a po dvou sedících osobách házeli vejce. Žádnou z nich ovšem netrefili. Strážcům zákona se povedlo oba „vrhače“ dopadnout.

Jejich chování neslo znaky přečinu výtržnictví, na místě veřejnosti přístupném ohrožovali, omezovali a obtěžovali spoluobčany a policie bude celou událost nadále prověřovat.

Rušno bylo také v Hněvošicích. Třiapadesátiletý muž z Opavska tam okolo půl třetí odpoledne v ulici Polní řídil traktor značky Zetor s připojeným obracečem sena. Místo toho, aby se však naplno věnoval řízení, snažil se za jízdy zavřít samovolně se otevírající pravé dveře kabiny svého stroje.

Odpoledne plné zábavy, soutěží, atrakcí a kulturních vystoupení.
OBRAZEM: Děti v Opavě oslavily svůj den
Asistovaný běžecký závod s handicapovanými dětmi a mladými lidmi.
OBRAZEM: Během pomohli handicapovaným

Když se však vyklonil, nešťastnou náhodou vypadl ven, zatímco traktor pokračoval nekontrolovatelně dál bez řidiče za volantem. Zastavil se až o prosklenou zeď jednoho z přilehlých rodinných domů.

„Poškozeným manželům vznikla proražením zdi a poškozením odstaveného přívěsného vozíku celková hmotná škoda ve výši přes 680 tisíc korun,“ doplnil policejní mluvčí René Černohorský s tím, že policisté ve spolupráci s kriminalisty zjišťují, zda byla naplněna skutková podstata přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.