K tomu účelu asi nejvíce láká soubor Mazlíci, inspirovaný neviditelnými bakteriemi, zvětšenými do lidského měřítka před Obecním domem. Především pro děti jde o velmi zajímavé zpestření procházky.

Petr Widenka hrával fotbal, nyní propadl fotografování. Přehlídka jeho snímku
Největší odměnou je, když má fotka někomu udělá radost, hlásí Petr Widenka

Směrem ke Střední zdravotnické škole vás zaujme sousoší Velký dialog, k němuž se dá zasednout. Kousek před ním je na vysoké židli usazena další socha, Myslitel. Přímo ke škole se pak „dokutálela“ velká bublina s názvem Virus. A jak chutná Pocit svobody se lidé dozví v Beethovenově ulici, kde dvě sochy znázorňující muže a ženu létají vzduchem.

Výstavu pod širým nebem připravila Opavská kulturní organizace (OKO). Díla sochaře, architekta a malíře Michala Trpáka na pomezí soch a plastiky bývají k vidění ve veřejném prostoru nejen u nás, ale i v zahraničí.

K šestnácti rokům vězení byl v pátek 23. dubna 2021 odsouzen dosud netrestaný Aleš R. (45 let) z Karviné, který  v srpnu 2020 v bytě v Ostravě-Zábřehu brutálním způsobem připravil o život svou známou (57 let).
Horor z Ostravy u soudu. Alkohol, útok, ubití a smrt ženy na roztržení srdce

„Už během instalace na konkrétní místa v parku si sochy získaly srdce několika Opavanů. I přes nepřízeň počasí a ustavičný déšť se kolemjdoucí se zájmem zastavovali, se sochami se fotili nebo si několik dětí Mazlíky osedlalo. Jednotlivé artefakty jsme s autorem umístili tak, aby se mohly co nejlépe konfrontovat s běžným provozem v okolí a patřičně vyzněly,“ říká dramaturg OKO Dominik Beneš.

K výstavě jsou nachystány i průvodcovské listy. Zájemci si je mohou zdarma vyzvednout na recepci Obecního domu. Výstava Pojď si ke mně sednout bude v parku k vidění až do konce listopadu.