Odtud však 13. března odešel, přičemž na stole v pokoji zanechal dopis na rozloučenou s tím, že spáchá sebevraždu skokem z vodní hráze. „Podle oznamovatelky a pracovnice ubytovny byl muž ve špatném psychickém stavu, jedná se o osobu závislou na návykových látkách. Do současné doby se na ubytovnu nevrátil a nepodal o sobě žádnou zprávu,“ konstatoval v pátek 22. března dopoledne mluvčí opavské policie René Černohorský.

Útočník jezdil tímto vozidlem, které po zatčení zůstalo stát v Havířově na Dlouhé třídě.
Šílenec napadal bezdůvodně lidi na Stodolní v Ostravě i v Havířově

Richard Macháč je střední postavy, měří 165 centimetrů a má krátké hnědé vlasy. V době, kdy opouštěl ubytovnu, měl na sobě černou mikinu a černou zimní bundu. „Doposud provedená šetření v bezprostředním okolí, jakož i u rodinných příbuzných a kamarádů nebo ve zdravotnických zařízeních, jsou negativní,“ pokračoval René Černohorský.

V akci byli i policejní potápěči

Vzhledem k tomu, že si chtěl pohřešovaný muž vzít život, bylo ihned po nahlášení zmizení zalarmováno několik složek, které se pustily do hledání.

„Bylo provedeno šetření v oblasti Kružberské přehrady, a to za účasti policistů Speciální pořádkové jednotky moravskoslezských policistů, vítkovských hasičů s vodními čluny, policejních psovodů, vítkovských a hradeckých policistů, opavských kriminalistů a různých místních dobrovolníků. Propátrávaly se břehy řeky, přehrada i penzion. Pátrací akce se prováděly i v okolí ubytovny, na veřejných prostranstvích a restauracích ve Starých a Nových Těchanovicích, Kružberku, Jánských Koupelích a ve Vítkově. Převážně v prostoru přehrady se pátralo opakovaně, přítomni byli i policejní potápěči,“ vyjmenoval René Černohorský.

Pokud máte informaci, kde by se Richard Macháč mohl nacházet, ozvěte se na policejní číslo 974 737 336 nebo na linku 158.

Socha Věry Špinarové.
Blíží se odstranění sochy Věry Špinarové?