Tím na sebe upoutal pozornost policistů, kteří se ho rozhodli zastavit a zkontrolovat. Záhy vyšlo najevo, že muž sedící za volantem dodávky nemá řidičský průkaz, o který přišel v souvislosti s jiným dopravním deliktem.

Následoval převoz na policejní stanici. Hříšníka zřejmě čeká obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí. Za pomalou jízdu ale pokutován nebude. Sankce by mu hrozila jen tehdy, pokud by brzdil provoz, což se v tomto případě nestalo.

Ilustrační fotografie
Padesátník v Ostravě lákal dvě školačky do auta. Jedna z nich vyfotila jeho SPZ

Samotné měření rychlosti se v České republice uskutečnilo na více než tisícovce míst. Desítky z nich se nacházely i v Moravskoslezském kraji.

Akce je zcela mimořádná nejen svým rozsahem, ale také zapojením veřejnosti. Lidé mohli v průběhu února na internetu označovat lokality, kde by se podle nich měla měřit rychlost. Přišlo několik tisíc podnětů. Často se jednalo o okolí škol a zdravotnických zařízení, kde řidiči překračují rychlost.

Akce se v České republice koná od roku 2017. Lidé občas vybírají i velmi netradiční místa. Na seznamu se již objevily cesta na Lysou Horu, Vodní nádrž Baška nebo řeka Odra poblíž Svinovských mostů, v rámci České republiky stojí za zmínku snaha o měření rychlosti na Karlově mostě v Praze. Zda šlo o překlepy, nebo počiny žertérů, není jasné. Výsledky celodenní středeční akce budou známy ve čtvrtek.

Představení nové receptůry dvanáctky, 2. dubna 2019 v Ostravě.
Ostravská dvanáctka v novém. Změna přichází po 19 letech, vyjde na 36 milionů
Ilustrační foto.
Policie hledá svědka, který pomohl zadržet čtrnáctiletého lupiče