Za pomocí Nadačního fondu Českého rozhlasu, Nadace Leontinka a TQM – holding, s.r.o., se tábora mohly zúčastnit i těžce zdravotně postižené děti ze sociálně slabých rodin, za což nadacím patří velké poděkování.

O děti se starali speciální pedagogové, kteří pro ně měli připravený bohatý program. „Během pobytu jsme pro starší děti zorganizovali dva tandemové závody o délce 5 km, které vedly lesním terénem. Pro menší děti byla zvolena krátká trať o délce 800 metrů,“ uvedl za všechny Tomáš Peterek.

Děti navštívily například muzeum ve Vidnavě s expozicí ze své historie. Prohlédly si místní kostel sv. Kateřiny, kde přispěly na pořízení nového zvonu. „Poslední večer jsme měli připravený táborový oheň, po zapálení se ale přihnala silná bouřka a my byli nuceni táborák zrušit.

Párky pak byly opékány místo na ohni v troubě a jedlo se pod přístřeškem. Ani to, ale nenarušilo veselou atmosféru mezi účastníky tábora. Dětem se na táboře líbilo i přes sparťanské podmínky, které na táboře vládly,“ dodal Tomáš Peterek.