Jak vlastně vznikla myšlenka na takový druh pořadu? „Jednou v létě jsme se spolubydlícím usoudili, že Opavě něco chybí. A byla to talk show!" uvedl Jakub Plaskura, student audiovizuální tvorby a režisér studentského divadelního souboru DramKrou.

Od myšlenky k realitě podle něj nakonec tak dlouhá cesta nebyla. Dramaturgie pořadu i moderování leží momentálně pouze na jeho bedrech. „Grafiku celému projektu dělá můj dobrý přítel Ondřej Lukeš, také student oboru Audiovizuální tvorby na Slezské univerzitě," prozradil dramaturg a moderátor.

Hovory s… probíhají vždy jednou měsíčně. Výběr hostů probíhá s velkým předstihem. „V podstatě mám už od onoho léta desítky jmen, ze kterých vybírám, koho oslovit už nyní a koho později. Je totiž pro mě důležité, aby byli hosté pokud možno z různých oborů. To znamená, že bych nerad třeba dva měsíce po sobě měl v křesle sportovce, herce apod.

Struktura dvou hostů je dosud zachována a zatím nevidím důvod, proč by se to mělo měnit," doplnil. Ohlasy na pořad podle něj převládají pozitivní. „Přece jen je to formát pořadu, který obecně baví. Samozřejmě mohou být výhrady vůči mně jako moderátorovi, ale dělám to po svém, jak to nejlíp cítím," dodal Jakub Plaskura.

Milan Freiberg