Návštěvníci restaurace se v sobotu 1. a neděli 2. srpna mohou těšit na pětichodové degustační menu, jehož popis slibuje jedinečný gastronomický zážitek. Je libo veluté z křepelky s mladou mrkví, jehněčí hřbet a brzlík s patisony a liškami nebo malinový dezert se šťovíkovo-malinovým sorbetem?

Jan Punčochář se svému kulinářskému umění vyučil v hotelu Ambassador. Zkušenosti sbíral jak ve vyhlášených pražských restauracích, tak v neméně oblíbených v zahraničí.

Deset let šéfoval kuchyni v pražské Le terroir, nyní vaří v nově otevřené restauraci Grand Cru. „Jan Punčochář je bezpochyby jedna z největších osobností české gastronomie. Párkrát už u nás vařil na soukromých akcích. Teď bychom chtěli jeho vynikající jídlo nabídnout veřejnosti," řekl manažer Mlýnu U Vodníka Slámy Filip Tomaštík.

Podobnou akci nechystá restaurace poprvé, loni nabídla italské dny s michelinským kuchařem Gabrielem Felicianim. Podle Tomaštíka ale není vůbec jednoduché se se špičkovými šéfkuchaři dohodnout.

„Jsou velice zaneprázdněni. Většinou je kromě práce v některé z předních pražských podniků zaměstnává i vedení kuchyně ve vlastní restauraci," vysvětlil Tomaštík.

Rozmanitost pěti pokrmů připravovaných šéfkuchařem Punčochářem mohou zájemci ochutnat za necelých patnáct set korun. Pokud jsou zároveň milovníky dobrých vín, mohou si k jídlu doobjednat degustaci.

Vše je nutné dopředu rezervovat.

Lada Poštulková