K tomu, aby mohl proběhnout samotný výlov, je třeba vypustit milion kubíků vody.

„Ještě stále odpouštíme, každý den padá hladina vody přibližně o tři až pět centimetrů. Je to načasováno tak, aby se vypuštění rybníka dokončilo v den, kdy začne výlov. Ten rybáři zahájí prakticky ihned po rozbřesku, tedy kolem sedmé hodiny ranní," informoval Jiří Mižďoch z dolnobenešovského Rybářství Hodonín.

Výlov Nezmaru bývá již tradičně hojně navštěvován lidmi ze širokého okolí. Po oba dny si mohou na místě zakoupit právě vylovené druhy ryb, ochutnat rybí speciality nebo navštívit výstavu ryb. Nejčastěji bude k dostání podobně jako v jiných letech kapr.

„K mání ale budou i tolstolobici nebo amuři. Letos bychom měli mít dostatek dravých ryb. Z Nezmaru vylovíme i takzvané bílé ryby, mezi něž se řadí třeba plotice. Určitě narazíme také na cejna, možná na úhoře," doplnil Jiří Mižďoch.