Všechny činnosti přizpůsobuje školka věku a potřebám dětí  

Mateřská škola Opava, Šrámkova má dostatečně velké prostory, které vyhovují nejrůznějším skupinovým i individuálním činnostem dětí. Škola je vybavena dostatečným množstvím hraček, které odpovídají počtu dětí i jejich věku. Jsou průběžně doplňovány a obměňovány.

Dále je škola vybavena velkým množstvím pomůcek pro činnost v oblasti rozvoje řeči, literární, hudební, tělesné i rozumové, didaktickými pomůckami i obrazovým materiálem, pomůckami pro logopedickou nápravu řeči a rozvoj grafomotoriky.

Škola má interaktivní tabule s výukovými programy. V každé třídě jsou čističky vzduchu. V mateřské škole se nachází infrasauna, která je dětem od října do března k dispozici.

Mateřská škola Opava, Šrámkova - 5. třída.Zdroj: Deník / Veronika Bernardová
FOTO: Mateřská škola Opava, Šrámkova - 5. třída.

V dnešním vydání vám chceme představit děti ve věku 3,5 – 5 let, které navštěvují 4. a 5. třídu.

„S dětmi pracujeme podle ŠVP „Ruku v ruce s duhou po obloze“ a při plánování výchovné a vzdělávací práce respektujeme vývojové zvláštnosti věku, které v MŠ rozvíjíme přiměřeným způsobem po stránce sociální, fyziologické, kognitivní a emocionální. Citlivě vycházíme z vývoje a zrání dětí, rozvíjíme fyzické, psychické a sociální dovednosti. Veškeré činnosti a aktivity přizpůsobujeme věku a individuálním potřebám dětí,“ říká ředitelka MŠ Opava, Šrámkova Pavlína Poláková.

Děti jsou vedeny k samostatnosti v oblasti sebeobsluhy, hygieny, k respektování kolektivních vztahů a vytváření pravidel společenského soužití.

„Snažíme se nejvíce využívat smyslových her a názorného učení. Formou prožitku se snažíme dětem přiblížit svět tak, aby se cítily dobře a bezpečně. Během školního roku navštěvujeme s dětmi pobočku knihovny v Kateřinkách, výchovné programy SVČ, kulturní vystoupení - koncerty, divadelní představení v mateřské škole i mimo ni, pořádáme výlety. Pro děti a jejich rodiče připravujeme společné podzimní, vánoční a velikonoční tvoření, Drakiádu, Halloween, Putování se Světluškou, maškarní karneval, oslavu Dne matek a Den dětí. Pro všechny děti jsou během roku připravovány sportovní, výtvarné a hudební soutěže,“ dodává Pavlína Poláková.

Příští týden opět představíme další děti z MŠ Opava Šrámkova.

MŠ Opava Šrámkova - 1. třída.
Předškoláci se představují: MŠ Opava - Šrámkova
Školka ve Vlaštovičkách rozvíjí vztah dětí s přírodou.
Předškoláci se představují: MŠ Opava - Vlaštovičky