Škola má i program pro předškolní vzdělávání  

Mateřská škola Opava, Otická je odloučeným pracovištěm MŠ Opava, Riegrova. Jedná se o mateřskou školu dvoutřídní s kapacitou čtyřiapadesát dětí. Ty jsou do tříd, které nesou názvy Sluníčko a Zvoneček, umisťovány podle věku. Budova panelákového typu poskytuje velmi dobré prostorové podmínky.

Každé podlaží je vybaveno šatnou, hernou, třídou, sociálním zařízením a kuchyňkou pro výdej stravy. Třídy jsou prostorné, světlé, moderně a funkčně zařízeny s dostatečným množstvím podnětných didaktických hraček a pomůcek. Rozlehlá zahrada za školou je vybavena dvěma pískovišti s pergolou, průlezkami a lavičkami pro odpočinek. Děti zde mohou jezdit třeba i na koloběžkách.

Třída Sluníčko.Zdroj: Deník / Veronika Bernardová

Škola nabízí i různé kroužky, například výtvarný kroužek, hru na flétnu, hudebně - pohybový kroužek s názvem Budulínek, děti mohou chodit do jarního kurzu plavání či bruslení. Pořádány jsou i akce pro rodiče a děti či výlety do přírody.

Hlavním cílem mateřské školy je, aby se v ní děti cítily příjemně a spokojeně v době, kdy nemohou být se svými rodiči, aby se těšily na společné zážitky a překvapení a aby se pro ně staly roky strávené v MŠ hezkou vzpomínkou. Důležitá je i spolupráce s rodiči, které si školka velmi cení.

MŠ Opava, Otická má také školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání s názvem Radostně a vesele po celý rok. Tento program respektuje individuální potřeby každého dítěte, nabídkou nejrůznějších činností a pestrých aktivit jsou děti rozvíjeny po všech stránkách.

Příště představíme děti z MŠ Opava, 17. listopadu.

3. třída Motýlci
Předškoláci se představují: MŠ Riegrova v Opavě