Kouzlo tkví ve dvou věcech. První jsou kvalitní suroviny, v tomto případě kravský sýr, který se dováží ze Švýcarska. „Tamní příroda, ovzduší, voda z ledovců, kterou krávy pijí – to vše je zárukou kvalitních sýrů. Některé jsou jemné, jiné vyzrálejší," uvedla Pavlína Otýpková z pořádající firmy Raklet party.

Ona i její kolegové toho k přípravě Rakletu moc nepotřebují. A právě v této jednoduchosti tkví druhé kouzlo. Představte si pár stolů pokrytých bílými ubrusy, jimž vévodí speciální gril, na němž se právě zahřívá a taví velký půlměsíc sýru. Vedle teplé brambory, sterilovaná zelenina, koření, nádobí, láhve vína. A samozřejmě šikovné ruce kuchaře, který labužníkům rozměklý sýr na talíř seškrábne.

„Lidem to chutná. Máme i stálé klienty. To vše nám dodává energii a chuť pokračovat," řekla Pavlína Otýpková s tím, že s touto švýcarskou pochoutkou uspěli ve všech velkých městech České republiky včetně Prahy. Odborníci na přípravu Rakletu mohou se svým nádobíčkem přijet na jakýkoli raut, svatbu, oslavu narozenin, na různé semináře či školení.

Další možností je pronájem grilu, grilovacího nože i dodávka sýrů. V tom případě si můžete zkusit Raklet připravit sami. Pavlína Otýpková věří, že přípravou Rakletu ona i její dva sourozenci, kteří pobývali či pobývají ve Švýcarsku, zaplnili díru na tuzemském trhu.

„Raklet jsme začali testovat na svých kamarádech, a když reagovali dobře, rozjeli jsme podnikání. Lidé se čím dál více zajímají, co jedí a pijí," dodala s úsměvem Opavanka Pavlína Otýpková.

Jméno Raklet neboli Raclette pochází z francouzského slova racler a v překladu znamená seškrábnout. Více na www.rakletparty.cz nebo info@rakletparty.cz.