Být ředitelem dvou nemocnic a k tomu senátorem vyžaduje velké pracovní úsilí a spoustu času, což se zákonitě promítne do rodinného života a dalších aktivit.

„Vždy jsem tvrdil, že je jedno, jestli člověk s kvalitním týmem řídí jednu nebo dvě nemocnice a na tom trvám. Po zkušenosti mohu dodat, že to stojí spoustu úsilí a zejména času. Od podzimu 2016, kdy jsem se stal senátorem pro region Krnovska a Bruntálska, má můj pracovní den běžně dvanáct a někdy i šestnáct hodin. Nemám čas na svou rodinu a nemohu se věnovat chirurgii,“ vysvětluje ředitel Václavec své rozhodnutí.

Dalším důvodem, pro který opouští ředitelské křeslo opavské nemocnice je ten, že chce jako senátor ještě aktivněji pomáhat s rozvojem svého regionu.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava.
VIDEO: Pozápasové ohlasy po zápase s Bohemkou

Do zadlužené Slezské nemocnice nastoupil v roce 2011 jako krizový manažer a s týmem kolegů se mu během jednoho roku podařilo stabilizovat její hospodaření.

Dnes se Slezské nemocnici daří velmi dobře. Její oddělení a ambulance jsou vybaveny nejmodernějšími přístroji a pracuje v nich erudovaný personál.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava.
VIDEO: Pozápasové ohlasy po zápase s Bohemkou

„Za osm let se do přístrojového vybavení a celkového rozvoje nemocnice investovaly stovky milionů korun. Nejvíce prostředků nemocnici poskytl Moravskoslezský kraj jako zřizovatel, a další desítky milionů korun se podařilo získat z evropských dotací,“ ohlíží se Ladislav Václavec zpátky. Řízením nemocnice bude od začátku roku 2020 dočasně pověřený ekonomicko-personální náměstek Karel Siebert a některé pracovní pozice mezi opavskou a krnovskou nemocnicí budou dál sdílené.

„Ladislav Václavec je mimořádně schopný manažer. Obě nemocnice, v jejichž čele dosud stojí, patří mezi nejrychleji se rozvíjející a nejlépe hospodařící v našem kraji, a to je obdivuhodné. Jeho rozhodnutí opustit Slezskou nemocnici v Opavě nás nepotěšilo, ale plně ho respektujeme,“ konstatuje krajský hejtman Ivo Vondrák