Druhé největší sídliště ve slezské metropoli se dočká kýžené regenerace. Zahájena bude už v nejbližších týdnech, konkrétně se tak má stát v dubnu.

Na programu bude stavba dvou nových hřišť. To první bude sloužit na basketbal, fotbal i házenou a zabydlí se ve středové části sídliště 17. listopadu. Druhé se vybuduje mezi ulicemi 17. listopadu a Bíloveckou, a bude možné si na něm zahrát nohejbal či volejbal.

Ilustrační foto
Zájem o participativní rozpočet je letos rekordní

Na hřištích nebudou chybět lavičky, stojany na kola či odpadkové koše. Práce by měly v této části Kylešovic skončit do letošního června. Náklady na stavbu hřišť činí 6,94 milionu korun, přičemž polovinu ze způsobilých výdajů pokryje dotace. Zbytek půjde z městské kasy.

„Opava, to není jen centrum města, případně Kateřinky. Musíme myslet i na Kylešovice. Jsem ráda, že jsme byli dotačně úspěšní a podařilo se nám získat prostředky pro realizaci první etapy regenerace sídliště,“ uvedla náměstkyně opavského primátora Hana Brňáková (Piráti&Opavané).

Hana Kazimírská stojí v čele opavské matriky od roku 2013.
Hana Kazimírská: První cesta snoubenců musí vždy vést na matriku

Ještě v letošním roce chce město požádat o dotaci i na druhou etapu. Ta by měla zahrnovat opravu cest, chodníků, vznik nových parkovacích stání a obnovu veřejného osvětlení v lokalitě 17. listopadu. Ve hře je i vznik dalšího multifunkčního hřiště poblíž Liptovské ulice.

„Pokud bychom získali dotaci, zahájili bychom tuto druhou etapu v roce 2020,“ dodala Hana Brňáková.

Co se třetí etapy týká, ta počítá s úpravou prostranství před obchodním centrem Žabka, rekonstrukcí dalších chodníků i veřejného osvětlení v Liptovské ulici. Nakonec by na řadu měly přijít ještě ostatní chodníky v ulici 17. listopadu.

Předseda představenstva Slezského FC Opava Petr Glončák.
Petr Glončák: Pokrytou máme i půlku dalšího soutěžního ročníku
NENECHTE SI UJÍT úterní vydání Deníku s oblíbeným týdeníkem!