„Moje dcera nedávno rodila v opavské porodnici. Když jsem tam byla na návštěvě, zarazilo mě, jaké je na pokojích neskutečné horko. Zvažuje nemocnice, že by na tomto oddělení zřídila klimatizaci?“ ptá se padesátiletá Opavanka, která si nepřála zveřejnit své jméno.

Podle tiskového mluvčího nemocnice Daniela Svobody vedení plánuje a vypracovává projekty, které vedou k zlepšení péče. „Rovněž se snažíme změnit vzhled nemocnice. Bohužel řada záměrů je natolik finančně náročných, že v současné době není v silách našeho zdravotnického zařízení realizovat všechny projekty,“ podotkl Svoboda.

Jak dále zmínil, klimatizace nejen na oddělení gynekologickoporodnickém, ale i ostatních, by nepochybně zlepšila podmínky pobytu klientů v horkých dnech.

„Věřte, že o uvedené skutečnosti víme, ale priority investic ve stoletém areálu posouvají některé problémy nového pavilonu trochu do pozadí. Přesto hledáme i zde prostředky pro zajištění této technologie,“ řekl Svoboda s tím, že nemocnice by uvítala zájem podnikatelů v opavském regionu při pomoci vybavení nemocnice.

Veronika Schindlerová, Lucie Orbanová