Do ulice Bílovecké okamžitě vyrazila takzvaná prvosledová hlídka opavské policie, jež s dotyčným navázala důležitou krizovou komunikaci. Zároveň byli přivoláni zdravotníci a hasiči, aby zajistili okolí paneláku.

„Na místo události se po krátké době dostavili policejní vyjednavači, kteří si přebrali osobní komunikaci s poškozeným. Akce byla úspěšně ukončena po v té chvíli pro všechny přítomné policisty jistě neskutečně dlouhých třech hodinách,“ komentovala zastupující tisková mluvčí opavské policie Pavla Jiroušková.

Důvodem, proč se muž rozhodl skoncovat se životem, byl jeho špatný psychický stav, který vyvolaly osobní problémy. Vše bylo ještě umocněno požitím alkoholu.

Dechová zkouška u něj odhalila více než 1,5 promile. Po zajištění byl předán zdravotníkům.

Tento případ dal vzpomenout na jiný policejní zásah zkraje tohoto týdne. V Krnovské ulici v Opavě měl někdo přelézt zábradlí balkonu a vyhrožovat, že skočí dolů. Když však policisté přijeli, nikdo se tam už nenacházel.

Hlídce se však podařilo vypátrat, o koho se jedná. Byl to muž, jenž se v té době nacházel ve značně podnapilém stavu. Specializovaný přístroj u něho naměřil 2,5 promile, což stačilo k transportu na záchytku.

Ilustrační foto.
Chtěl skočit z balkonu, nakonec si to ale rozmyslel