„Soutěž byla výhradně mužskou záležitostí, své kuchařské umění mezi sebou poměřilo devět mladých mužů, kteří jsou žáky prvního až čtvrtého ročníku gastronomických oborů na naší škole. Vše bylo koncipováno jako týmová spolupráce soutěžícího se svým koučem.

Hlavním zadáním byla úprava vepřové panenky, a to s takzvanou těžkou a lehkou přílohou," sdělila pedagožka šilheřovické školy Dagmar Havrlantová.

Jaký způsob úpravy masa zvolí, bylo zcela na jednotlivých týmech. „Hodnotila se výsledná chuť, vzhled, ale také zručnost a dovednosti, invence a kreativita. A v neposlední řadě také organizace práce a čistota pracovního místa," pokračovala.

Role koučů se zhostili kuchařští profesionálové. „Podařilo se nám navázat spolupráci se skutečnými odborníky v oboru, jako jsou Vojtěch Poštulka, šéfkuchař Imperial Hotelu Ostrava, Vladan Mučka, šéfkuchař restaurace Buly Aréna v Kravařích, Tomáš Golis, který vede kuchyni ve firmě Golis, s. r. o., a pozvání přijal také kuchař na volné noze Michal Horák.

Všichni jmenovaní jsou rovněž absolventy naší školy. Kromě nich se soutěže jako trenér zúčastnil ještě Jan Klimoszek z hotelu Mercure Ostrava Center," vyjmenovala Dagmar Havrlantová.

První místo nakonec obsadil žák čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví Jan Konečný pod vedením svého trenéra Vladana Mučky.

Veronika Bernardová