„Spuštěním pandemického plánu reagujeme na vývoj epidemiologické situace,“ sdělil ředitel Slezské nemocnice v Opavě Karel Siebert. 

Babybox ve Slezské nemocnici.
V opavském babyboxu našli v pátek ráno druhé letošní dítě, holčičku Zuzanku

V pátek 20. března začala laboratoř Slezské nemocnice v Opavě provádět vyšetření PCR vzorků /stěrů na COVID-19/.

Jak se testuje koronavirus, podívejte se na fotogalerii

„Zatím budeme dělat vyšetření pro potřeby Slezské nemocnice a následně také i Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov,“ upřesnil Siebert.

Nejen pro pacienty, ale i zaměstnance nemocnice, jsou v nemocnici k dispozici dle potřeby Rapid testy, které mohou pomoci odhalit nákazu COVID-19. U pacientů platí, že musí být po karanténě, případně mít doporučení epidemiologa. Vedení nemocnice se snaží zajistit dostatek ochranných pomůcek. 

Představitelé státu, měst, obcí, soukromých i státních institucí společně se známými osobnostmi vyzývají občany k nošení roušek, byť jen provizorních, v duchu hesla: Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mne. Ilustrační foto.
Opava: Roušky i pro prodavačky, vybízí iniciativa

„Zaměstnance v první linii, zejména kolegy z našeho infekčního oddělen,í podpoříme materiálně a jsme připraveni jejich nasazení ocenit i finančně. Odvádí neskutečný kus práce a jsem jim za jejich loajalitu a výdrž nesmírně vděčný,“ uzavřel Karel Siebert. Všichni zaměstnanci nemocnice v příštích dnech obdrží balení Betaglukanu, který podporuje imunitu. 

PS Café rozdávalo sladkou radost
OBRAZEM: PS Café rozdává sladkou radost.
Online reportáž