„Mistrovství světa se taneční škola zúčastnila poprvé za sedm let fungování, prozatím jsme jezdili jen na mistrovství Evropy nebo na Světový pohár," uvedla vedoucí Dance4Life Daniela Riesová.

Proto bylo překvapením, když se jim povedlo hned přivézt nejvyšší titul. Mistry světa se stala malá skupina dětí do jedenácti let eN.eR.dží ve složení Patricie Michálková, Karolína Valentová, Beáta Prokšová, Michaela Nešutová, Kristýna Kadulová, Nela Kubesová a Sophie Dorneanová. Děvčata obstála ve velké konkurenci, soutěže se zúčastnilo celkem dvacet států a z nich ti nejlepší tanečníci.

„Ve velké disco dance konkurenci v České republice je úspěch už to, když se vůbec nominujete, natož když dostanete titul," neskrývala radost Daniela Riesová. Špatně si nevedli opavští tanečníci i v jiných kategoriích. Juniorská formace Contradiction získala 8. místo z celkem třiadvaceti choreografií a postup do finále jim těsně utekl.

Mezi sedmdesáti tanečnicemi z celého světa se prosadila sólistka Patricie Michálková, která obsadila 18. místo a stala se tak druhou nejlepší českou tanečnicí. Špatně si nevedla i v duetu s Karolínou Valentovou. Ze čtyřiceti dvojic se dívky probojovaly na 10. místo.

„Vyhlašování bylo velice emotivní a ty jejich slzičky štěstí, když zjistili, že mají medaili, byly neuvěřitelné, natož pak u vyhlášení mistrů světa," řekla vedoucí Daniela Riesová

Až do konce října přibírá taneční škola nové tanečníky.

Více info na www.dance4l.cz nebo na facebooku.

Rozhovor s vedoucí taneční školy Danielou Riesovou si můžete přečíst v úterní příloze Opavského a Hlučínského deníku Region.