Na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně sice vystudovala obor Marketingová komunikace a v průběhu studia také spolupracovala na tradičním Mezinárodním festivale filmů pro děti a mládež s názvem Zlín Film Festival, ale poslední dobou se začalo ukazovat, že profese, která jí bude bytostně sedět, je nejspíš cukrařina.

Terezie Diehlová má zatím statut amatérské cukrářky, to by se však zanedlouho mohlo změnit. Redakci magazínu Apetit její kulinářské skvosty zaujaly natolik, že ji s dalšími devětatřiceti čtenáři pozvala do Prahy, aby zde prezentovala své „umění". A už jen podle letmého pohledu na přiloženou fotografii o umění skutečně hovořit lze.

Výrobky jistě nelahodí jen chuťovým pohárkům, ale i oku potenciálního strávníka.

„Hlučínské koláče jsou nedílnou součástí všech našich rodinných oslav. S mámou jich upečeme běžně i čtyři sta. Pro nás jsou standard, ovšem kdo je nezná, okamžitě ho okouzlí kombinace vláčného těsta, bohaté nádivky a máslové posýpky," vysvětlovala právě Terezie Diehlová.

V pořadí už čtvrtý Apetit piknik se uskuteční na Karlínském náměstí v Praze. Návštěvníky se nepokusí okouzlit jen kulinářští amatéři, ale i profesionálové. Stánek vycházející cukrářské hvězdy z Dolního Benešova bude k dispozici od 10 do 14 hodin a nese název Sweetbar. Pod touto značkou se představuje pouze na kulinářských akcích.

Od podzimu letošního roku však chce spustit oficiální plný provoz.

Petr Dušek