Od 9 hodin program zahájila 16. národní výstava plemene Český sportovní pony a v pravé poledne následoval křest devíti hříbat. Každé mělo svého kmotra a kromě jména dostalo i nutnou „kropenku“, která přišla v horkém počasí docela vhod.

Většina předchozích koňských „robátek“ byla později velmi úspěšná a ze dvou úplně prvních pokřtěnců v historii hřebčína se stali plemeníci, zapsaní do prestižní plemenné knihy.

Festival Moravské hrady. Ilustrační foto.
Vyhrajte lístky na Moravské hrady do Hradce nad Moravicí

Ve 14 hodin následoval 9. ročník Memoriálu Lojzy Fialy ve vozatajských soutěžích, pojmenovaný po otci zakladatele hřebčína Aleše Fialy.

Od 16 hodin přišla na řadu ukázka speciálních výstavních tříd a pomyslnou tečku za sportovní částí programu byl na travnatém kolbišti těžký tah Trans Prajz a na pískovém předvadišti ukázka pony games. Chovatelský den zakončila celovečerní zábava s ostravskou kapelou Cactus.

Velké Hoštice již tradičně ožily křtem hříbat a výstavou plemene Český sportovní pony.Zdroj: Deník / Petr Widenka

„Letošní ročník byl zatím nejúspěšnější a měl též velmi dobrou návštěvnost. Na výstavě se představilo dvaaosmdesát koní a třicet koní sledovali diváci v ukázkách i soutěžích,“ pochvaluje si Aleš Fiala, předseda Hřebčína HF, který je už známý v republikových chovatelských akcích a díky hannoverskému zaměření usiluje o prezentaci svého chovu i v zahraničí.

Ilustrační foto
Nesnesitelný zápach mrtvoly děsil sousedy z okolních bytů
Požár v Kobeřicích způsobil téměř půlmilionovou škodu.
Požár v Kobeřicích způsobil téměř půlmilionovou škodu