Minulý víkend ve večerních hodinách byl prostřednictvím tísňové linky oznámen křik a volání o pomoc vycházející z jednoho přízemního bytu v Opavě.

Na místo tedy vyrazili policisté a boucháním na dveře se opakovaně snažili zkontaktovat osoby uvnitř bytu. Jenže na výzvy mužů zákona nikdo nereagoval.

Policista dohlížející pod oknem, však zraněnou ženu uviděl, zrovna se snažila z okna vyskočit. Vyslyšela rady a vrátila se zpět do bytu. Mezitím další policisté znovu a znovu vyzývali k otevření dveří, ale z bytu žádné reakce stále nepřicházely.

Mladíkovi vyhrožoval zbraní.
Video z Ostravy: Podívej se na toho macka, řekl „trávař“. A ukázal zbraň

„Obava o život a zdraví ženy i možných dalších osob uvnitř vedla policisty k rozhodnutí o násilném vstupu. Ještě než tak učinili, neočekávaně dveře otevřel muž, který na výzvy policistů nereagoval. Policisté jej tedy zpacifikovali a odvezli na policejní služebnu,“ přiblížila policejní komisařka Zlatuše Viačková.

V bytě zůstala žena a nezletilé dítě. Zraněná policistům začala popisovat situaci, avšak rozhovor nedokončila, protože během něj najednou omdlela. Přítomní muži zákona jí okamžitě začali poskytovat první pomoc a přivolali záchrannou službu. Výslech tedy pokračoval až poté, co se žena dala dohromady.

Násilnického muže kriminalisté mohli vyslechnout také až později, v tomto případě po jeho vystřízlivění, poněvadž po zadržení mu bylo naměřeno 0,53 promile alkoholu v dechu.