U východního nádraží není kde zaparkovat. Řidiči tak nechávali svá auta stát celodenně u protější knihovny, tím ale zabírali místa návštěvníkům knihovny i sousedního úřadu.

Z tohoto důvodu radní zavedli u knihovny stání na parkování na kotouče a strážníci začali lokalitu častěji kontrolovat. Problém se stáním se tím však nevyřešil.

„V tuto chvíli je dokončena studie, kterou pro město za přibližně dvě stě tisíc korun zhotovila ostravská společnost UDIMO. Ta se zkoumala možnosti výstavby parkovacího domu v blízkosti nádraží," shrnul náměstek primátora Josef Stiborský a pokračuje: „Studie rozpracovává dvě možnosti, první by nabídla stání pro 185 vozidel, druhá počítá s 240 místy, záměr ale počítá také s kolárnou. Vše je závislé na tom, kolik peněz by se podařilo získat z dotací. Bez dotačního titulu by do projektu město nešlo."

Pro tento druh stavby se bude v blízké době vypisovat několik titulů a opavská radnice by mohla dosáhnout až na osmapadesátiprocentní pokrytí uznatelných nákladů. „V tuto chvíli pokračují práce na potřebných dokumentech tak, aby bylo možné se o dotaci přihlásit," shrnul Josef Stiborský.

Stížnosti řidičů reflektuje také opavský primátor Radim Křupala (ČSSD). „Problém s parkováním v těchto místech vnímáme a naší hlavní prioritou bude zajištění komfortu pro cestující," dodal Radim Křupala a potvrdil, že na dobré cestě jsou také jednání s majitelem pozemků Českými drahami.