Návštěvníci si mohli vybrat z široké nabídky pochoutek. Na odbyt šly nejen kotlety, plece, tlačenky a jitrnice, ale i zabijačková polévka nebo škvarky, to vše z šesti vepříků.

„Jsme rádi, když vidíme, že lidem opravdu chutná. Naše zabijačkové produkty jsou totiž domácí,“ řekla zaměstnankyně dodávající firmy. Ti otrlejší mohli v prostorách hlučínského zámku po ochutnání produktů zhlédnout krátký film z porážky a ze zpracování masa.

Dopoledne bylo zpestřeno poslechem cimbálové muziky v podání žáků Základní umělecké školy P. J. Vejvanovského Hlučín a dechové skupiny Hlučíňanky. Akce tohoto druhu nejsou v Hlučíně ojedinělé.

„V dubnu pořádá Kulturní centrum Koláčkobraní, kde budou k dostání pravé hlučínské koláče,“ řekl ředitel Kulturního centra Hlučín Zdeněk Kačor. Vysoká návštěvnost na zabijačkových hodech je důkazem toho, že tradice mají na Hlučínsku stále své místo.