Ministerstvo by mělo uhradit většinu nákladů, dotace je však podmíněna také tím, že klub bude opravy spolufinancovat, což však není v jeho finančních silách. Proto se obrátil na město, které by mohlo přispět na rekonstrukci. Už v lednu se o pomoci fotbalovému klubu mezi zastupiteli jednalo.

„Věříme, že se nám během roku 2016 podaří opravu umělého povrchu realizovat a oceňujeme, že nám chce město pomoci," uvedl tehdy Alan Jančík, spolumajitel FC Hlučín.

„V FC Hlučín trénuje na 300 malých fotbalistů ve dvanácti žákovských a mládežnických oddílech, hřiště s umělým povrchem využívají od podzimu do jara. Děti na něm navíc hrají také své mistrovské zápasy," uvedla mluvčí hlučínské radnice Ivana Gračková.

Město tak vážně zvažuje společenský přínos takové investice. Navíc by nerado přišlo o dotaci z ministerstva.

„Protože FC Hlučín musí své stanovisko k dotaci sdělit nejpozději 10. srpna, musíme svolat zastupitele takto narychlo. Byla by škoda přijít o dotaci ve výši několika milionů korun," řekl starosta Pavel Paschek. V pondělí 8. srpna tedy zastupitelé rozhodnou, zda na stadionu, který patří městu, bude stávající umělý trávník nahrazen novým. Ten aktuální totiž už dosluhuje.

Petr Večeřa