Rekonstrukce zchátralého vítkovského kina je v plném proudu. Již loni na podzim proběhlo výběrové řízení na zhotovitele a následně byla podepsána smlouva s vítěznou firmou. Nic tedy už nebránilo tomu, aby opravy mohly konečně začít.

Redakci to potvrdil místostarosta Vítkova Oldřich Huška (SNK města Vítkova a místních částí).

„Nejprve, i když tomu počasí nepřálo, se začalo s opravou střechy. To z důvodu, že byla částečně hrazena z dotace, jež musela být vyúčtována do konce roku 2017. Následovaly vnitřní opravy, tedy spíše jakási demolice vnitřního zařízení, kdy byla odstraněna sedadla, podlahy a další vybavení interiéru,“ popisuje Huška a dodává, že v současné době se pokračuje nejen na dokončení rekonstrukce střechy, ale také na opravách interiéru.

„Bude následovat rekonstrukce oken a zateplování. Nakonec bude kino vybaveno kinotechnikou,“podotkl. Nechal se také slyšet, že podle smlouvy by měla být celá rekonstrukce dokončena v říjnu 2018.

„Nyní lze stěží odhadnout, zda tomu tak bude. Vzhledem k tomu, že se jedná o památkově chráněný objekt, na prováděné práce dohlíží zástupce památkářů. Věřím, že vše bude úspěšně zvládnuto,“ doplnil.

Opravy by měly stát minimálně 35 milionů korun.

Ilustrační foto
Domácímu násilí čelí i senioři. Pachatele mohou vykázat