O tom, že pokrmy ze zelí byly vynikající, svědčí fakt, že odpoledne bylo vše snědeno. Proto musely kuchařky v místním kulturním domě, který se stal centrem celé slavnosti, narychlo usmažit placky se zelím, na které čekala fronta zájemců.

Lidé si tu pochutnali na kachně se zelím, plněných knedlících, pečeném kolenu, haluškách či zelňačce. Na oběd přijelo po dohodě s opavskou radnicí dokonce i pět Američanů, kteří byli v Opavě na návštěvě. „Moc jim u nás chutnalo. Dostali slivovici, zelňačku, plněné knedlíky, pečené kolínko na kořenové zelenině se zelím a jako zákusek jablka v županu," vyjmenoval menu pro Američany otický starosta Vladimír Tancík, který poděkoval všem občanům i sponzorům.

„Zapojuje se stále více složek. Nohejbalisté, myslivci, zahrádkáři, kynologové, členky pěveckého sboru…je těžké na někoho nezapomenout," podotkl starosta.

Slavnosti zelí, o nichž jsme vás dopředu opakovaně informovali, doprovodil kulturní program, kterému vévodily členky Ženského pěveckého sboru Otice, které mají už i své první CD. A kdo vyhrál hlavní cenu za nejlepší pokrm se zelím? Šéfkuchařka celé akce paní Eliška Zajíčková, jejíž zelňačka je prý bezkonkurenční.