„Je to odměna za sezonu 2017, která zatím byla mou nejúspěšnější,“ rozpovídala se v krátkém rozhovoru sportovkyně, která v kategorii jednotlivců juniorů obsadila čtvrtou příčku.

Zuzko, co po vás toto ocenění znamená?

Byl to velký zážitek. Poděkování patří všem, co se mi rozhodli dát hlas, speciálně pak mé rodině a přátelům. Těší mě i čtvrté místo mezi juniory. Myslela jsem, že skončím pátá, nakonec jsem tedy poskočila nahoru, takže velká spokojenost. 

Zúčastnila jste se už někdy v minulosti podobné akce?

Na takovém vyhlášení jsem byla poprvé a moc jsem si to užila. Byla to čest být mezi nejúspěšnějšími sportovci Opavska.

Při vystoupení mladých basketbalistů bylo do hlediště vhozeno i několik basketbalových míčů, což se záhy změnilo v malé drama. Nepřišla jste k úhoně?

(smích) Naštěstí ne. Seděla jsem ve druhé řadě a jeden z míčů přilétl k paní přede mnou. Pak se to přesunulo na druhou stranu hlediště, takže už to bylo v pohodě.

Jaký pro vás ze sportovního hlediska vlastně byl rok 2017?

Zatím nejúspěšnější vůbec. Na podzimním republikovém mistrovství v Plzni jsem vybojovala zlato na 50 metrů motýlek. Byla to má nejlepší republika. V létě jsem splnila limit do juniorské reprezentace na 100 metrů motýlek. Skutečně šlo o skvělý rok.

Momentálně jste ještě žačkou Základní školy Englišova, to se ale po jejím dokončení změní a vy se přesunete do Ostravy. Půjde o další posun ve vaší plavecké kariéře?

Je to další krok. Absolvuji více tréninků, což mi dá hodně. Momentálně nemám sparing partnera, to se také změní. I naplavaných kilometrů bude více.

Máte nějaký sportovní sen či cíl, jehož byste chtěla ve své kariéře dosáhnout?

Nějaké speciální si v tuto chvíli nedávám. Chtěla bych se opět dostat do české reprezentace. Čeká mě přechod na střední školu. Celkově bych se ráda plavání držela i nadále.

Slavnostní vyhlášení na prknech Slezského divadla.
Sportovcem okresu se opět stal Jakub Šiřina